Kuchařka jídel z husího masa
Husa se nemusí péct jen na Vánoce. Naše kuchařka na jídla z husího masa nabízí mnohem víc možností než je pečená husa - připraví se podle ní například vynikající plněná husí stehna, husí játra nebo husí paštika, různé lahodné pomazánky…
Ostatní
Řezy ze svíčkové s husími játry
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo drůbežích jater. Řezy i játra vyjmeme, do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, zastříkneme vývarem a vínem a ještě podusíme. Nakonec šťávu se žampiony přisolíme, řezy svíčkové ozdobíme plátky jater, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme.Celý receptHusí játra s mandlemi
Omytá játra osušíme a posolíme. Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). Připravená játra vložíme do horkého sádla tak, aby byla ponořená(sádlo nesmí být přepálené). Na mírném ohni je vaříme v sádle asi půl hodiny. Játra se podávají teplá s chlebem, jsou však chutná i studená.Celý receptPomazánka ze zbytku pečené husy nebo kachny
Maso i z kůží umeleme s uzeným bůčkem a cibulí.Přidáme jemně nakrájenou okurku a hořčici. Ochutíme solí a pepřem. Pomazánku podáváme s chlebem.Celý receptKrém z husích jater
Na lžíci másla osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme omytá játra, sůl, koření, víno a vývar. Dusíme asi půl hodiny. Studená játra prolisujeme nebo rozmixujeme a utřeme se změklým máslem. Ochutíme worcestrem a dosolíme.Celý receptPomazánka z husích jater
Játra omyjeme a namočíme na 2-3 hodiny do mléka. Osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. Vše umeleme i s vejci uvařenými natvrdo, přidáme hořčici, pepř a sůl a utřeme do krému.Celý receptPomazánka z husích jater s mandlemi
Játra omyjeme a osušíme, protáhneme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, zapícháme do nich hřebíčky, osolíme, opepříme a zalijeme husím sádlem tak, aby byla celá ponořená. Pomalu dusíme doměkka. Studenou pomazánku mažeme na chléb.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.