Kuchařka - kuskus
Kuskus je pšeničná nebo ječná krupice. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá – zalévá se horkou vodou nebo vývarem. Kuchařka na jídla z kuskusu nabízí mnoho vyzkoušených jídel – připravte si například kuskus s kuřecím masem nebo zeleninou, ale i mnoha dalšími ingrediencemi.
Ostatní
Kuskus nasladko
Přivedeme k varu 250ml vody a přisypeme 250g kuskusu. Již nevaříme, necháme pod pokličkou dojít, aby se voda vsákla. Až kuskus změkne, přidáme lžíci másla, kousky čokolády, rozinky, přisypeme kakao a zamícháme. Pochoutku naservírujeme do misek a ozdobíme dle fantazie - banány, jablka.Celý receptKuskus se sušenými rajčaty
Pokrájenou cibulku osmahneme na olivovém oleji dozlatova. Přidáme k ní kuskus a zalijeme horkou vodou. Necháme 15 minut stát. Nevaříme, zbylou vodu poté slijeme. Kuskus ochutíme vegetou, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a oregano. Nakrájíme sušená rajčata na malé kousky a vmícháme do kuskusu. Přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.Celý receptKuskus s kuřetem
Zpěníme cibuli, přidáme kuře a opékáme aby se propeklo, přidáme strouhaný zázvor, paprikovou pastu a ještě chvíli propékáme. Odstavíme. Vmícháme sušené meruňky, cizrnu v konzervě, kuskus, vlijeme vývar, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Necháme 5 minut stát, aby kuskus změkl a tekutina se vypařila. Kuskus promícháme a posypeme nasekaným koriandrem.Celý receptRajčata plněná kuskusem
Očistíme rajčata, odřízneme ve dvou třetinách horní část. Z větší části odřezaného rajčete vydlabeme dužinu. Kuskus nasypeme do misky a zalijeme 3dl horké vody, přidáme 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a přimícháme kukuřici. Rozkrojená rajčata naplníme směsí a přiklopíme druhou částí rajčete. Naplněná rajčata dáme do zapékací misky, jemně je podlijeme olivovým olejem a zakryjeme alobalem. Dáme zapéct.Celý receptSladký tabouleh s citronem a datlemi
V kastrůlku přivedeme k varu 2lžíce vody, citronovou šťávu a cukr a 1-2 minuty provaříme. Poté postupně a za stálého míchání přidáme kuskus a vaříme ještě 5minut. Omytou mátu necháme okapat, nasekáme najemno a vmícháme do taboulehu. Přimícháme na kousky nakrájené datle, rozinky a oloupané pistáciové ořechy. Několik celých datlí si ponecháme a před podáváním jimi dezert ozdobíme. Můžeme dozdobit snítkou čersté máty.Celý receptFilé s kuskusem
Zeleninu smícháme se všemi přísadami, olejem, bylinkami a kuskusem, předem spařeným horkou vodou. Vložíme do pekáče a navrch dáme osolenou a opepřenou rybu. Podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.