Kuchařka na domácí zmrzliny
Kuchařka, podle které se připraví nejlepší domácí zmrzlina a nanuky. Domácí zmrzlina je mnohem zdravější a chutnější než kupovaná, samotná příprava je ale velmi jednoduchá a rychlá. Na domácí zmrzliny potřebujete především kvalitní suroviny, případně formu na nanuky a samozřejmě mrazák.
Ostatní
Jahodová zmrzlina
Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto. V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin. Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.Celý receptZmrzlina vanilková
Mléko, cukr a žloutky šleháme v hrnku na ohni, až směs zhoustne a tvoří povlak na metle - nesmíme vařit. Potom směs procedíme a zchladíme ve studené vodě. Zcela vychladlý krém dáme zmrazit.Celý receptCitronová zmrzlina
Cukr zalijeme 2,5dl vody, přidáme citronovou kůru a uvaříme sirup. Do vychladlého sirupu vmícháme citronovou šťávu a zbylou vodu (2,5dl). Přecedíme přes síto, nalijeme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.Celý receptČokoládová zmrzlina
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Žloutky a cukr ušleháme do hustého krému, vmícháme čokoládu. Smetanu rovněž našleháme a přidáme do krému. Čokoládový krém necháme ztuhnout ve výrobníku zmrzliny a dáme přes noc zmrazit.Celý receptKokosová zmrzlina s čokoládou
Smícháme 2 vejce, 2 žloutky, cukr. Zahřejeme na ohni smetanu, čokoládu a kokos. Horkou směs nalijeme na vaječný krém a směs vložíme v žáruvzdorné misce do vodní lázně. Po zhoustnutí ji přecedíme a uložíme do chladničky. Šlehačku uleháme s rumem a vmícháme do vychlazené čokoládové směsi. Hmotu zpracujeme strojkem na zmrzlinu a na 1/2 hodiny ji před podáváním vložíme do mrazáku.Celý receptSmetanová čokoládová zmrzlina
Smícháme 1 vejce, 1 žloutek a 3 lžíce cukru krupice. Čokoládu a 3 lžíce mléka rozehřejeme nad párou. Zbytek mléka přivedeme k varu a s čokoládou směsí je přimícháme k vaječné směsi. Necháme vychladnout. Smetanu ušleháme, vmícháme do vychlazené čokoládové směsi a mrazíme 2 hodiny. Smícháme bílek, zbytek cukru, mouku, kakao a máslo. Vytvoříme těsto a po lžíci ho rozprostíráme po vymazaném plechu. Pečeme v troubě na 200 °C asi 5 minut. Těsto necháme ztuhnout a stejně připravíme i ostatní košíčky.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.