Kuchařka tradiční české kuchyně
Kuchařka tradiční české kuchyně. Je zde oblíbená polévka kulajda, svíčková na smetaně, španělský ptáček, rajská omáčka s hovězím masem, pečená kachna se zelím, hovězí guláš a další originální oblíbená česká jídla. Připravte si klasickou českou snídani, svačinu, oběd nebo večeři, jsou zde i kynuté buchty, koblihy a další…
Ostatní
Kulajda
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně půl hodiny. Přidáme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené brambory, kmín a vaříme téměř doměkka. Potom do polévky přilijeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr, sůl, ocet a krátce povaříme. Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při podávání.Celý receptBramborové knedlíky
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici a vejce. Promícháme a dle potřeby přidáme mléko. Vypracujeme středně tuhé těsto, které rozdělíme na 4 kusy a z každého vypracujeme podlouhlé knedlíky. Dáme je vařit do vroucí vody na 18 minut. Po vyjmutí je ihned krájíme na plátky nití nebo kráječem na knedlíky.Celý receptPolévka horácká
Do malého rendlíku si nalijeme cca 0,5 l vody, přidáme do ni koření a cibuli a necháme povařit. V 1 l osolené vody si uvaříme očištěné brambory do měkka. V mléce si rozkvedláme mouku, které následně přilijeme k bramborám. Odvar z koření si scedíme a přilijeme k bramborám. Polévku krátce povaříme a dle chuti ji nakonec okyselíme octem.Celý receptJogurtový dresink s pomerančem
Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji v míse se smetanou a jorgurtem. Dochutíme solí a pepřem. Dresink je vhodný na zeleninové a těstovinové saláty.Celý receptSalát z květáku
Květák omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo jej nastrouháme na struhadle. Zakapeme citronem, osolíme a promícháme s majonézou. Salát zdobíme dílky rajčat nebo jím vydlabaná rajčata naplníme.Celý receptHermelínové tousty s brusinkami
Tousty namažeme máslem, na každý dáme plátek šunky a tři plátky hermelínu. Dáme do trouby předehřáté na 180°C, pečeme asi 7 minut, aby se sýr začal roztékat. Hotové tousty ozdobíme lžící brusinek a ihned podáváme.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.