Kuřecí maso - kuchařka
Kuřecí maso je nejvíce konzumované maso drůbeže. Není tučné, je lehce stravitelné a tak ideální pro různé diety a hubnutí. V kuchyni se může připravit na velmi mnoho způsobů a kombinovat s různými potravinami. Naše kuchařka obsahuje klasická, ale i méně známá a velmi chutná jídla s kuřecím masem.
Ostatní
Kuřecí perkelt
Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozkvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Potom přimícháme mletou červenou papriku, vložíme připravené maso a prudce osmahneme ze všech stran. Potom osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, přimícháme rajčatový protlak a worcestrovou omáčku.Celý receptVánoční polévka s vaječnou sedlinou
Kuřecí maso omyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přidáme očištěnou zeleninu, kromě květáku a hodinu a půl vaříme. Připravíme si sedlinu - rozšleháme vejce v mléce, osolíme, přidáme muškátový oříšek a petrželku. Sedlinu vlijeme do vymazaného hrnce a vaříme ve vodní lázni přikrytou. Vaříme do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout a na kousky nakrájíme. Přecedíme polévku, přidáme nudle a zeleninu. Nalijeme na talíř a přidáme sedlinu.Celý receptTěstovinový salát s kuřecím masem
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Mezitím smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kůru z citronu nakrájenou na nudličky, lžíci citronové šťávy, lístky bazalky, nakrájená rajčata, na kolečka nakrájené olivy a oregano, ochutíme solí a pepřem. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na teflonové pánvi asi 4min orestujeme ze všech stran. Přidáme do těstovin a vmícháme rajčatovou směs. Promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.Celý receptŠpanělské ptáčky z kuřecího masa
Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme. Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary. Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme. Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka. Šťávu můžeme zahustit moukou.Celý receptPomazánka z kuřecích drůbků
Vařené kuřecí drůbky nakrájíme a umeleme se salámem a cibulí. Přidáme máslo, jemně nakrájenou okurku a vejce uvařené natvrdo. Promícháme a dochutíme hořčicí, pepřem a solí.Celý receptPomazánka z kuřecích drůbků a droždí
Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Přidáme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se odděluje od tuku. Přidáme jemně nakrájené nebo umleté vařené drůbky, zalijeme vejci a za stálého míchání dovaříme. Podáváme posypané pažitkou nebo petrželkou.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.