Španělské ptáčky z kuřecího masa
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstOlivy černé
- 1hrstKapary sterilované
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůOlej stolní
- 4kusyPárky mini
- 2kusyOkurky nakládané
- 4kusyKuřecí prsa
- 4kusyAnglická slanina
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
78 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.
- 2Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.
- 3Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.
- 4Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.
- 5Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.
- 6Šťávu můžeme zahustit moukou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 1. 2017
Španělské ptáčky z kuřecího masa
Udělala jsem klasiku, tak jak jsem zvyklá u ptáčků dělaných z hovězího masa. Bez oliv a kaparů. Šťávu jsem zahustila moukou,ale závitky jsem v mouce neobalovala. Dobrá volba pro všechny, kteří preferují kuřecí maso, rychlá příprava a moc dobrá chuť. Palec nahoru. 🙂