Španělské ptáčky z kuřecího masa

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
78 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na větší plátky rozkrojíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a hořčicí namažeme.
  • 2
    Položíme na ně proužek okurky, minipárek, 1/4 vejce a trochu kapary.
  • 3
    Zabalíme plátky a svážeme nití, obalíme v hladké mouce.
  • 4
    Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, vložíme závitky a ze všech stran pečeme.
  • 5
    Podlijeme vlažnou vodou, přidáme kapary a olivy a za stálého podlévání dusíme doměkka.
  • 6
    Šťávu můžeme zahustit moukou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 1. 2017
Španělské ptáčky z kuřecího masa
Udělala jsem klasiku, tak jak jsem zvyklá u ptáčků dělaných z hovězího masa. Bez oliv a kaparů. Šťávu jsem zahustila moukou,ale závitky jsem v mouce neobalovala. Dobrá volba pro všechny, kteří preferují kuřecí maso, rychlá příprava a moc dobrá chuť. Palec nahoru. 🙂