Ajo blanco
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový jedlý
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 80mililitrůOcet vinný
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůHroznové víno
- 1špetkaSůl
- 200gramůChléb toastový
- 155gramůMandle
- 75gramůChléb pšeničný (bílý)
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
59 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Bílý chléb namočíme na 5 minut do studené vody a vyždímáme. Mandle s česnekem nasekáme nadrobno v kuchyňském robotu. Přidáme namočený chléb a zpracujeme na hladkou pastu. Ještě za chodu robota přiléváme extra panenský olivový olej, dokud nebude směs konzistencí jako majonéza. Můžeme přilít vodu.
- 2Pomalu přimícháme ocet a 310 ml vývaru, osolíme a promícháme. Uložíme na 2 hodiny do lednice, tam patrně polévka zhoustne, takže ji budeme muset naředit vývarem nebo vodou.
- 3V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme kostičky chleba a smažíme dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek.
- 4Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobíme kuličkami hroznů a kostičkami chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.