Ajo blanco

25 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
59 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílý chléb namočíme na 5 minut do studené vody a vyždímáme. Mandle s česnekem nasekáme nadrobno v kuchyňském robotu. Přidáme namočený chléb a zpracujeme na hladkou pastu. Ještě za chodu robota přiléváme extra panenský olivový olej, dokud nebude směs konzistencí jako majonéza. Můžeme přilít vodu.
  • 2
    Pomalu přimícháme ocet a 310 ml vývaru, osolíme a promícháme. Uložíme na 2 hodiny do lednice, tam patrně polévka zhoustne, takže ji budeme muset naředit vývarem nebo vodou.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, na něm osmahneme kostičky chleba a smažíme dozlatova. Přendáme na papírový ubrousek.
  • 4
    Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobíme kuličkami hroznů a kostičkami chleba.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.