Albánská kachna s rýží
190 min.
Ingredience
- 100gramůSádlo škvařené
- 6kusůPaprikové lusky čerstvé
- 300gramůRýže dušená
- 200gramůŠunka uzená
- 1,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSolamyl
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1729 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
160 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kachnu zbavíme konců křídel, očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme.
- 2V kastrolku na 1 lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a nakrájené uzené maso, osolíme, opepříme a nakonec mimo plotnu vmícháme vejce. Kachnu naplníme rýžovou směsí, zašijeme ji a na sádle, ve středně rozehřáté troubě, bez podlévání vodou 2.5 hodiny pečeme.
- 3Papriky rozpůlíme na délku, zbavíme stopek a zrníček, vhodíme do vařící osolené vody, 5 minut povaříme a scedíme. Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme, osolíme a podusíme na másle. Půlky paprik naplníme podušenými rajčaty, narovnáme je do zapékací misky, pokapeme 1 lžící oleje a 15 minut zapékáme. Hotové je posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Upečenou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.
- 5Z kachny odstraníme nitě a rozdělíme ji na porce, které položíme na talíř, přelijeme šťávou a obložíme zapečenými paprikami. Jinou přílohu nepodáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.