Albóndigas
45 min.
Ingredience
- Pikantní rajčatová omáčka
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůHrášek
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 175gramůVepřové maso mleté
- 175gramůTelecí maso mleté
- 35gramůStrouhanka
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme sekaná masa s prolisovaným česnekem, strouhankou, kořením, vejcem, solí a pepřem. Zpracujeme na hladkou směs, zakryjeme a dáme do lednice cca na 30 minut.
- 2Ze směsi tvarujeme kuličky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, v něm smažíme kuličky 2 - 3 minuty do zlatova. Na ubrousku necháme vykapat.
- 3Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme prolisovaný česnek, ještě minutu smažíme. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a vaříme další minutu. Přidáme loupaná, nakrájená rajčata z konzervy, rajský protlak, vývar a 10 minut vaříme. Přisypeme pepř, hrášek, kuličky a vaříme ještě 5 - 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.