Albóndigas

45 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme sekaná masa s prolisovaným česnekem, strouhankou, kořením, vejcem, solí a pepřem. Zpracujeme na hladkou směs, zakryjeme a dáme do lednice cca na 30 minut.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme kuličky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, v něm smažíme kuličky 2 - 3 minuty do zlatova. Na ubrousku necháme vykapat.
  • 3
    Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej, vložíme nasekanou cibuli a smažíme asi 3 minuty, dokud nezesklovatí. Přidáme prolisovaný česnek, ještě minutu smažíme. Zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň, přilijeme víno a vaříme další minutu. Přidáme loupaná, nakrájená rajčata z konzervy, rajský protlak, vývar a 10 minut vaříme. Přisypeme pepř, hrášek, kuličky a vaříme ještě 5 - 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.