Alcachofas an vinagreta aromática

50 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
54 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, seřízneme stonky na délku 5 cm a zbavíme je tuhých vnějších listů. Z každého artyčoku odřízneme horní čtvrtinu listů. Směrem od seříznuté špičky až po stonek rozkrojíme na polovinu, popřípadě na čtvrtiny. Lžičkou vyjmeme chlupatá srdíčka a všechny artyčoky ponoříme do studené vody s citrónovou šťávou, aby nezměnily barvu.
  • 2
    V nerezovém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme artyčoky a lžičku soli. Zvolna vaříme asi 20 minut, dokud artyčoky nezměknou. Hotové slijeme, necháme okapat a vychladnout, obrácené naříznutou stranou dolů.
  • 3
    V misce smícháme utřený česnek, oregano, kmín, sůl, ocet, koriandr a chilli vločky. Šleháme vidličkou a přiléváme olej, aby vznikla hladká emulze. Můžeme připravit v mixéru.
  • 4
    Artyčoky dáme na talíř, zalijeme dresinkem a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.