Alcachofas an vinagreta aromática
50 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyArtyčoky
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli papričky - vločky
- 3lžičkyOcet Sherry
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
54 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, seřízneme stonky na délku 5 cm a zbavíme je tuhých vnějších listů. Z každého artyčoku odřízneme horní čtvrtinu listů. Směrem od seříznuté špičky až po stonek rozkrojíme na polovinu, popřípadě na čtvrtiny. Lžičkou vyjmeme chlupatá srdíčka a všechny artyčoky ponoříme do studené vody s citrónovou šťávou, aby nezměnily barvu.
- 2V nerezovém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme artyčoky a lžičku soli. Zvolna vaříme asi 20 minut, dokud artyčoky nezměknou. Hotové slijeme, necháme okapat a vychladnout, obrácené naříznutou stranou dolů.
- 3V misce smícháme utřený česnek, oregano, kmín, sůl, ocet, koriandr a chilli vločky. Šleháme vidličkou a přiléváme olej, aby vznikla hladká emulze. Můžeme připravit v mixéru.
- 4Artyčoky dáme na talíř, zalijeme dresinkem a necháme zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.