Alpský kuřecí řízek se sýrem
35 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 230gramůSýr Gruyére
- 150gramůStrouhanka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceVoda pitná
- 2lžícePažitka
- 600gramůBrambory vařené
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1212 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
84 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čtyři kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, každý na dva plátky, poté lehce naklepeme. Na čtyři plátky masa položíme po plátku sýra, přikryjeme druhou polovinou masa, spíchneme párátky, uložíme do misky a přikryjeme.
- 2Do nádobek na obalování připravíme strouhanku, mouku a vejce. Strouhanku smícháme se solí a pepřem, vejce vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody.
- 3Plněná prsíčka obalíme v mouce, potom namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. V hluboké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu.
- 4V oleji poté do zlatohněda smažíme řízky 4 minuty po každé straně, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek okapat. Mezitím rozehřejeme máslo, citron pokrájíme na půlkolečka a nasekáme pažitku.
- 5Řízky obložíme citronem, podáváme je s vařenými bramborami omaštěnými máslem a posypanými pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.