Alpský kuřecí řízek se sýrem

35 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1212 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
84 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři kuřecí prsní řízky podélně rozkrojíme, každý na dva plátky, poté lehce naklepeme. Na čtyři plátky masa položíme po plátku sýra, přikryjeme druhou polovinou masa, spíchneme párátky, uložíme do misky a přikryjeme.
  • 2
    Do nádobek na obalování připravíme strouhanku, mouku a vejce. Strouhanku smícháme se solí a pepřem, vejce vidličkou rozšleháme se 2 lžícemi vody.
  • 3
    Plněná prsíčka obalíme v mouce, potom namočíme ve vejci a nakonec obalíme ve strouhance. V hluboké pánvi zahřejeme olej na vyšší teplotu.
  • 4
    V oleji poté do zlatohněda smažíme řízky 4 minuty po každé straně, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek okapat. Mezitím rozehřejeme máslo, citron pokrájíme na půlkolečka a nasekáme pažitku.
  • 5
    Řízky obložíme citronem, podáváme je s vařenými bramborami omaštěnými máslem a posypanými pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.