Alpský toust
45 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 35gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250gramůRajčata
- 125mililitrůVíno bílé
- 400gramůSýr Gruyére
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 10gramůEstragon
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 15gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Podrtíme 2 stroužky česneku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a zvolna průběžně promícháváme 1-2 minuty, zpěníme. Přidáme mouku a 2 minuty ji pražíme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a 5 minut je s moukou povaříme.
- 2Vlijeme víno, průběžně promícháváme a vaříme 5 minut, až vše zhoustne. Po částech přidáváme sýr, mícháme jej, aby se roztavil. Potom přidáme žampiony, estragon, podle chuti osolíme a opepříme a 3 minuty povaříme, až houby změknou.
- 3Zbylý stroužek česneku rozřízneme napůl. Pod horkým grilem smažíme
- 4z obou stran tousty a po jedné straně je vždy potřeme česnekem.
- 5Z počesnekované strany tousty potřeme máslem, položíme je na vyhřáté talíře a zalijeme sýrovou směsí. Servírujeme, zdobíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.