Alžírské kuře s mandlemi

70 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1291 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
103 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a zprudka opečeme v kastrole na oleji po všech stranách. Potom maso opepříme, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí, oloupanými mandlemi, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka a podle potřeby mírně podléváme vodou. K měkkému masu přidáme vařenou nebo dušenou rýži a společně podusíme ještě několik minut. Porce kuřete okořeníme koriandrem, posypeme nasekanou petrželkou a ochutíme citronovou šťávou. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.