Alžírské kuře s mandlemi
70 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 1hrnekMandle loupané
- 2hrnkyRýže dušená
- 2kusyCibule
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1291 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
103 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme a zprudka opečeme v kastrole na oleji po všech stranách. Potom maso opepříme, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí, oloupanými mandlemi, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka a podle potřeby mírně podléváme vodou. K měkkému masu přidáme vařenou nebo dušenou rýži a společně podusíme ještě několik minut. Porce kuřete okořeníme koriandrem, posypeme nasekanou petrželkou a ochutíme citronovou šťávou. Můžeme podávat s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.