Americký krevetový salát
20 min.
Ingredience
- Dresink
- 1kusCibule
- 250mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaVoda pitná
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusKapie
- 2lžíceOlivy černé
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kroužky, sterilovanou kapii nakrájíme na proužky, olivy necháme okapat a rozpůlíme je. Rajčata spaříme, oloupeme, odstraníme jádra, dužinu nakrájíme na tenké proužky. Nakrájenou zeleninu přidáme ke krátce povařeným krevetám a necháme vychladnout.
- 2Kopr opláchneme, osušíme a nasekáme na jemno. Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, nakonec přidáme kopr.
- 3Vychlazenou směs krevet smícháme s proužky rajčat, přelijeme dresinkem a necháme v lednici odležet minimálně 15 minut.
- 4Ozdobíme sekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.