Anglická bramborová polévka krémová
35 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 300gramůBrambory
- 1kusCibule
- 200gramůHouby čerstvé
- 400gramůSmetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
786 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Následovně je ponorným mixérem i s vodou rozmixujeme na hladkou hmotu. Udržujeme na sporáku na mírném ohni.
- 2V pánvi na rozpáleném 70 g másla osmahneme dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na tenké proužky nakrájené houby, zbylou sůl, opepříme, osmahneme doměkka. Vlijeme do bramborové rozmixované polévky a ještě jednou i s houbami rozmixujeme.
- 3Ochutíme muškátovým oříškem, nakonec vlijeme smetanu, rozkvedlané žloutky. Vložíme zbylé máslo a stáhneme ze sporáku.
- 4Hotovou polévku rozdělíme do jednotných hlubokých talířů, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.