Anglická bramborová polévka krémová

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
786 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, osolíme špetkou solí a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, které uvaříme doměkka. Následovně je ponorným mixérem i s vodou rozmixujeme na hladkou hmotu. Udržujeme na sporáku na mírném ohni.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném 70 g másla osmahneme dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme omyté, na tenké proužky nakrájené houby, zbylou sůl, opepříme, osmahneme doměkka. Vlijeme do bramborové rozmixované polévky a ještě jednou i s houbami rozmixujeme.
  • 3
    Ochutíme muškátovým oříškem, nakonec vlijeme smetanu, rozkvedlané žloutky. Vložíme zbylé máslo a stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Hotovou polévku rozdělíme do jednotných hlubokých talířů, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.