Anglické jehněčí kotlety
195 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí kotlety
- 1kilogramBrambory
- 250gramůCibule
- 40gramůPetržel - nať
- 10gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do zapékací mísy dáme polovinu na plátky nakrájených brambor, zakryjeme je polovinou cibule, na ni položíme osolené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list a pepř. Přikryjeme vrstvou zbylé cibule a nakonec bramborami. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
- 2Zalijeme vodou, aby byla mísa do poloviny plná. Zakryjeme těsnou poklicí, dáme do trouby předehřáté na 160 °C a 2-2 1/2 hodiny dusíme, dokud nejsou maso i brambory měkké.
- 3Bez poklice pečeme při 220 °C 20-30 minut, vrchní vrstvu necháme zapéci dohněda . Před podáváním zasypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.