Anna brambory

135 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem. Brambory nakrájíme na tenké plátky a vysušíme je. Dno zapékací mísy poklademe vrstvou brambor, pokapeme máslem a posypeme čtvrtinou sekaného oregana a tymiánu. Osolíme a opepříme. Takto pokračujeme ve vrstvení, dokud vše nespotřebujeme. Horní vrstvu brambor pomažeme máslem a zapékací mísu zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 90 minut při teplotě 190 stupňů Celsia.
  • 2
    Brambory musí být zlatavé. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Anna brambory
Tyto brambůrky se mi hodily k dnešnímu obědu. Dělala jsem pečený bůček a hledala jsem vhodnou variantu přílohy. Jsou vynikající, dělají se dobře a rychle, protože jsou nakrájené na plátky. Jen jsem je nedávala našemu malému synovi, protože se mi upekly do křupava 😉 a nechtěla jsem, aby se mu hůř kousaly. Pro dospělého je to však výborná pochoutka 😋. Vřele všem doporučuji tento rychlý a snadný recept vyzkoušet.