Arabská kuřecí polévka
75 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí čtvrtky
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 70gramůMáslo čerstvé
- 30gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstPetržel - nať
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.