Arabská pizza
67 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 30gramůDroždí
- 5gramůCukr krupice
- 300gramůJehněčí maso mleté
- 30gramůPetržel - nať
- 10gramůKmín římský
- 5gramůKoriandr mletý
- 10gramůKukuřičná krupice T 600
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Promícháme mouku, 1 lžičku soli a 2 lžíce oleje. Droždí rozpustíme v 300 ml vlažné vody s cukrem. Z přísad vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 60 minut vykynout.
- 2V pánvi s rozehřátým zbývajícím olejem 5 minut opečeme cibuli, česnek a mleté maso. Přimícháme rajčatový protlak, petrželku a koření. Opékáme dalších 5 minut. Přilijeme 175 ml vody, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme
- 3kulaté placky o průměru 24 cm. Zvýšíme okraje. Pečicí plech vysypeme kukuřičnou krupicí a placky na něj přeneseme. Obložíme mletým masem a pečeme asi 12 minut. Placky zavineme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 10. 9. 2016
Arabská pizza
Je skvělá,miluji arabskou kuchyni,ty vůně😉
Anonymní uživatel
so 10. 9. 2016
Arabská pizza
Je skvělá,miluji arabskou kuchyni,ty vůně😉