Arabské olivy

20 min.

Postup přípravy

  • 1
    Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme.
  • 2
    Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou.
  • 3
    Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej.
  • 4
    Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.