Arabské olivy
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
24 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme.
- 2Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou.
- 3Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej.
- 4Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.