Arabský chléb s tzatziki a rajčaty
30 min.
Ingredience
- 6kusůRajčata
- 4kusyCibulka jarní
- 4lžíceOlej olivový
- 4plátkyChléb Pita
- Tzatziki
- 800gramůJogurt bílý smetanový
- 1kusOkurka salátová
- 4lžíceČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceKerblík
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si nejdříve tzatziki: bílý smetanový jogurt dáme do misky. Omytou a osušenou salátovou okurku oloupeme, nahrubo nastrouháme a přidáme k jogurtu. Očištěný česnek prolisujeme. Omyjeme kopr s kerblíkem. Kopr drobně pokrájíme, lístky kerblíku otrháme. Česnek s bylinkami přidáme k jogurtu, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
- 2Omyjeme rajčata a pokrájíme je na osminky. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Zeleninu přidáme do tzatziki a promícháme.
- 34 kusy arabského chleba rozkrojíme v polovině tak, že utvoříme kapsy. Vytřeme je olivovým olejem a v předehřáté troubě na 200°C je rozpečeme. Pečeme je asi 10 minut. Potom chleba naplníme tzatziki se zeleninou a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.