Arabský salát z vařené zeleniny
35 min.
Ingredience
- 400gramůTykev
- 500gramůČervená řepa
- 500gramůKvěták
- 400gramůBrambory
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 6lžicOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Zelninu důkladně omyjeme. Tykev oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Brambory a řepu uvaříme, pak uvařené oloupeme a nakrájíme na nudličky. Květák a fazole uvaříme a nakrájíme na kousky. V salátové míse upravíme každou zeleninu samostatně, nemícháme je.
- 2Vše přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že metlou sešleháme olej, oloupaný prolisovaný česnek a citronovou šťávu, podle chuti ji opepříme a osolíme. Podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.