Arašídová omáčka s kuřecími špízy
35 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 500gramůKuřecí prsa
- 5gramůZázvor celý
- 5gramůPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 180gramůArašídová pomazánka
- 10gramůSůl
- 10mililitrůOmáčka Hoisin
- 1kusChilli paprička
- 1kusLimetka
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůOlej sezamový
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
41 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a nakrájíme na kostky o velikosti 2x2 cm. Cibuli a česnek jemně pokrájíme. Polovinu česneku odložíme a zbývající část smícháme s cibulí, zázvorem a sójovou omáčkou. Výrazně okořeníme pepřem a maso necháme 2-4 hodiny proležet.
- 2Na dřevěné špízy napíchneme vždy pět kousků masa. V grilovací pánvi rozpálíme olej a maso opékáme ze všech stran asi 8 minut dozlatova. Potom pokapeme trochou sezamového oleje. Šalotku nakrájíme najemno. Spolu s česnekem ji opražíme v horkém sójovém oleji. Přidáme 250 ml vody, arašídovou pomazánku, sójovou omáčku, cukr, špetku soli a rozmícháme na hladkou omáčku. Necháme jednou vzkypět. Maso posypeme podle chuti chilli a podáváme s omáčkou a plátky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.