Archangelská domácí hovězí pečeně

95 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na větší kousky nakrájíme zadní hovězí maso, osolíme, opepříme a v kastrole zprudka opečeme na sádle, podlijeme horkým hovězím vývarem a dusíme do poloměkka asi 45 minut.
  • 2
    Mezitím nakrájíme na kolečka mrkev, na sádle osmahneme cibuli a nasucho opražíme polohrubou mouku, které pak přidáme k masu spolu s rajčatovým protlakem, bobkovým listem a novým kořením. Přivedeme k varu a společně dusíme asi 15 minut. Před koncem dušení přimícháme ještě zakysanou smetanu.
  • 3
    Během dušení také na kolečka nakrájíme vařené brambory a v pánvi na sádle je dorůžova opečeme.
  • 4
    Když je maso měkké, drátěnou naběračkou ho z kastrolu vyjmeme, omáčku zbavíme kousků koření, rozšleháme ji a podle chuti přisolíme.
  • 5
    Potom vyložíme dno zapékací mísy polovinou opečených brambor, na ně navršíme polovinu masa a dále znovu vrstvu brambor a masa. Zalijeme omáčkou a povrch posypeme drceným česnekem, zapékací mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby a asi 15 minut zapékáme.
  • 6
    Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s nakládanou červenou řepou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.