Archangelská domácí hovězí pečeně
95 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyBobkový list
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 600gramůBrambory vařené
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 400gramůČervená řepa sterilovaná
- 5lžicSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
31 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
9 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Na větší kousky nakrájíme zadní hovězí maso, osolíme, opepříme a v kastrole zprudka opečeme na sádle, podlijeme horkým hovězím vývarem a dusíme do poloměkka asi 45 minut.
- 2Mezitím nakrájíme na kolečka mrkev, na sádle osmahneme cibuli a nasucho opražíme polohrubou mouku, které pak přidáme k masu spolu s rajčatovým protlakem, bobkovým listem a novým kořením. Přivedeme k varu a společně dusíme asi 15 minut. Před koncem dušení přimícháme ještě zakysanou smetanu.
- 3Během dušení také na kolečka nakrájíme vařené brambory a v pánvi na sádle je dorůžova opečeme.
- 4Když je maso měkké, drátěnou naběračkou ho z kastrolu vyjmeme, omáčku zbavíme kousků koření, rozšleháme ji a podle chuti přisolíme.
- 5Potom vyložíme dno zapékací mísy polovinou opečených brambor, na ně navršíme polovinu masa a dále znovu vrstvu brambor a masa. Zalijeme omáčkou a povrch posypeme drceným česnekem, zapékací mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby a asi 15 minut zapékáme.
- 6Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s nakládanou červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.