Arménský fazolový salát
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 350gramůFazole bílé
- 1litrVoda pitná
- 80gramůOřechy vlašské
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
16 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě doměkka a scedíme je.
- 2Fazole promícháme s mletými ořechy, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem utřeným se solí, pepřem, octem a olejem. Necháme chvíli v chladu proležet.
- 3Při podávání salát ozdobíme nasekanou petrželkou a kroužky cibule.
- 4Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.