Aromatická rýže s mořskými plody
45 min.
Ingredience
- 225gramůRýže Basmati
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceKari pasta
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 500gramůTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6decilitrůVoda pitná
- 60gramůKlasy kukuřice mražené
- 1lžíceCitronová šťáva
- 60gramůFazolky mražené
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži dáme do cedníku a propláchneme studenou vodou, potom ji necháme okapat.
- 2Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, kari pastu, kmín, chilli, hřebíček, skořici a minutu smažíme. Přimícháme rýži a promícháme s omáčkou, aby se v ní obalila. Přidáme krevety, tresku, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme fazolky a kukuřici a pod pokličkou dusíme dalších 8 minut. Poté wok odstavíme a necháme 10 minut stranou.
- 3Odkryjeme wok a rýži přendáme na servírovací misky. Pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.