Aromatická rýže s mořskými plody

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
6 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži dáme do cedníku a propláchneme studenou vodou, potom ji necháme okapat.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, kari pastu, kmín, chilli, hřebíček, skořici a minutu smažíme. Přimícháme rýži a promícháme s omáčkou, aby se v ní obalila. Přidáme krevety, tresku, sůl a pepř. Promícháme a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou dusíme 10 minut. Poté přidáme fazolky a kukuřici a pod pokličkou dusíme dalších 8 minut. Poté wok odstavíme a necháme 10 minut stranou.
  • 3
    Odkryjeme wok a rýži přendáme na servírovací misky. Pokapeme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.