Artyčokové frikasé
70 min.
Ingredience
- 150gramůAnglická slanina
- 12mililitrůOlej olivový
- 120gramůCibule perlová
- 300gramůBrambory
- 6gramůTymián čerstvý
- 6gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 100gramůArtyčoky
- 1kusCitrony
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Cibulky a brambory oloupeme, brambory omyjeme a necháme okapat.
- 2Slaninu pokrájíme na větší kousky a osmahneme na pánvi. Přebytečný tuk slijeme.
- 3Přidáme cibulky a osmahneme dozlatova.
- 4Poté přidáme brambory, tymián, petržel a bobkový list.
- 5Zakryté pokličkou dusíme 20 minut.
- 6Do pánve vsypeme artyčoky, osolíme a opepříme a dusíme dalších 20 minut.
- 7Hotové frikasé pokapeme citrónovou šťávou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.