Artyčokové ragú
35 min.
Ingredience
- 4kusyArtyčoky čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3kusyTymián čerstvý
- 3kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaNové koření celé
- 4kusyBobkový list
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1hrstRajčata sušená sterilovaná
- 1hrstOlivy nakládané
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
43 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše přivedeme k varu, hrnec z ohně odstavíme, přiklopíme pokličkou a artyčoky necháme 10-15 minut stát v horké vodě.
- 2V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Artyčoky nakrájíme a přidáme k zelenině. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu a asi pět minut vše společně dusíme.
- 3Chvíli před dokončením přidáme do ragú olivy a sušená rajčata, už jen krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.