Artyčokové ragú

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
39 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
43 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé artyčoky okrájíme a spolu s citronovou šťávou, 2 snítkami tymiánu, 2 snítkami rozmarýnu, lžičkou nového koření, 4 bobkovými listy, 2 lžícemi oleje a lžičkou soli dáme vařit. Když vše přivedeme k varu, hrnec z ohně odstavíme, přiklopíme pokličkou a artyčoky necháme 10-15 minut stát v horké vodě.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou šalotku a česnek, přidáme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu. Artyčoky nakrájíme a přidáme k zelenině. Krátce orestujeme, podlijeme vývarem, přidáme ještě po snítce rozmarýnu a tymiánu a asi pět minut vše společně dusíme.
  • 3
    Chvíli před dokončením přidáme do ragú olivy a sušená rajčata, už jen krátce prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.