Artyčoky dušené s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 400gramůArtyčoky
- 80gramůCibule
- 350gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 60gramůPažitka
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé artyčoky dobře očistíme, odřízneme dřevnaté části a spodní tvrdé listy. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme artyčoky, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, sůl, pepř a zvolna dusíme do měkka.
- 2Artyčoky s rajčatovou směsí rozdělíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.