Artyčoky dušené s rajčaty

40 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé artyčoky dobře očistíme, odřízneme dřevnaté části a spodní tvrdé listy. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pažitku posekáme na jemno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme artyčoky, orestujeme, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, sůl, pepř a zvolna dusíme do měkka.
  • 2
    Artyčoky s rajčatovou směsí rozdělíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.