Artyčoky plněné játrovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 600gramůArtyčoky
- 50gramůJátra kuřecí
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůMléko polotučné
- 80gramůStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6gramůSůl
- 800mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, odkrojíme dřevnaté spodní listy a pokapeme citronovou šťávou. V hrnci přivedeme k varu vodu, okyselíme octem, přiložíme artyčoky, vaříme do měkka. Částečně vydlabeme vnitřky a odložíme stranou.
- 2V pánvičce rozehřejeme máslo, přisypeme 20 gramů mouky a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, třemi lžícemi vývaru z artyčoků, přidáme nadrobno nakrájená kuřecí játra, sůl, pepř, mletý muškát a vaříme, až omáčka zhoustne. Pánvičku odstavíme, do omáčky vmícháme žloutek, touto omáčkou naplníme artyčoky. Obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích, poté obalíme ve strouhance a smažíme v pánvi na oleji do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.