Artyčoky s bylinkami a rajčatovou salsou
45 min.
Ingredience
- 1kusBazalka
- 2kusyCibule
- 5kusůRajčata
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceOcet Sherry
- 5lžicOlej olivový
- 1kusPetržel - nať
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyArtyčoky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
31 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky omyjeme, dáme okapat a rozpůlíme.
- 2Rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, vyjmeme semínka a rajčata nakrájíme na menší kostky.
- 3Jemně nasekaný česnek a cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme k nim rajčata a restujeme na oleji ještě asi 8 minut. Poté necháme vychladnout.
- 4Smícháme sherry a sherry ocet, postupně přiléváme a všleháváme olivový olej. Zálivku smícháme s rajčaty, přidáme nasekané snítky bylinek, sůl, pepř a dle chuti cukr. Salsu zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Dbáme přitom na odpařování.
- 5Artyčoky naklademe do misky a zalijeme salsou. Přikryjeme a necháme uležet v chladničce alespoň 3 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.