Artyčoky s bylinkami a rajčatovou salsou

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
31 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky omyjeme, dáme okapat a rozpůlíme.
  • 2
    Rajčata necháme na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, vyjmeme semínka a rajčata nakrájíme na menší kostky.
  • 3
    Jemně nasekaný česnek a cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme k nim rajčata a restujeme na oleji ještě asi 8 minut. Poté necháme vychladnout.
  • 4
    Smícháme sherry a sherry ocet, postupně přiléváme a všleháváme olivový olej. Zálivku smícháme s rajčaty, přidáme nasekané snítky bylinek, sůl, pepř a dle chuti cukr. Salsu zvolna vaříme, dokud nezhoustne. Dbáme přitom na odpařování.
  • 5
    Artyčoky naklademe do misky a zalijeme salsou. Přikryjeme a necháme uležet v chladničce alespoň 3 hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.