Artyčoky s hráškem
50 min.
Ingredience
- 15gramůČesnek
- 1decilitrOlej rostlinný
- 800gramůArtyčoky
- 400gramůHrášek
- 160gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibulka jarní
- 250gramůStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1kusCeler - nať
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
46 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
19 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, a když zesklovatí, přisypeme nasekanou celerovou nať, strouhanku a hrášek. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zvolna dusíme.
- 2Očištěné a omyté artyčoky z vrchní části vydlabeme lžičkou, naplníme je připravenou podušenou nádivkou a dusíme. Občas podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.