Artyčoky s mátou

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou.
  • 2
    Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.