Artyčoky s mátou
35 min.
Ingredience
- 450gramůArtyčoky
- 1kusCitrony
- 1kusKarotka
- 40gramůCeler řapíkatý
- 30gramůŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 90gramůOlivy černé
- 150gramůRajčata
- 1lžíceMáta
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou.
- 2Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.