Artyčoky s olivami
38 min.
Ingredience
- 8kusůArtyčoky
- 100gramůOlivy černé
- 3lžíceKoriandr celý
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusCitrony
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 150mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
19 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
110 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky očistíme, rozčtvrtíme a srdíčka pokapeme citronovou šťávou.
- 2Do litinového hrnce nalijeme olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek, koření a olivy. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit 15-18 minut. V polovině dušení přidáme kolečka omytého citronu.
- 3V hotovém pokrmu nemá zůstat žádná šťáva.
- 4Před podáváním necháme artyčoky asi 2 hodiny v chladu odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.