Artyčoky s olivami

38 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
19 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
110 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, rozčtvrtíme a srdíčka pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Do litinového hrnce nalijeme olej, přidáme artyčoky, prolisovaný česnek, koření a olivy. Podlijeme vodou a necháme pod pokličkou podusit 15-18 minut. V polovině dušení přidáme kolečka omytého citronu.
  • 3
    V hotovém pokrmu nemá zůstat žádná šťáva.
  • 4
    Před podáváním necháme artyčoky asi 2 hodiny v chladu odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.