Artyčoky v bramborách
45 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 4kusyArtyčoky
- 200gramůCibule
- 400gramůShiitake houby
- 12kusůKarotka baby
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 2kusyBadyán
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
60 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Brambory řádně očistíme kartáčkem, ale neloupeme! Následně je opláchneme pod tekoucí vodou a podélně rozkrojíme napůl. Vydlabeme dužninu, aby vznikla bramborová vanička. Vše osolíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200°C a 15 minut pečeme.
- 2Artyčoky očistíme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme na 10 dílů. Cibulky a houby očistíme. Mrkve opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme je slupek a část natě odložíme bokem. Fazolky opláchneme, očistíme a nakrájíme na kosočtverce.
- 3Mrkve společně s fazolkami umístíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme je spařit. Bramborovou dužinu uhněteme do kuliček. Kuličky smícháme společně s cibulí, artyčoky a houbami a celou směs osmahneme na oleji s badyánem.
- 4Osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku a dochutíme tymiánem. Celou směs umístíme do vaniček a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.