Artyčoky v bramborách

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
9 g
Sacharidy
131 g
Vláknina
60 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory řádně očistíme kartáčkem, ale neloupeme! Následně je opláchneme pod tekoucí vodou a podélně rozkrojíme napůl. Vydlabeme dužninu, aby vznikla bramborová vanička. Vše osolíme a vložíme do trouby, kterou nastavíme na 200°C a 15 minut pečeme.
  • 2
    Artyčoky očistíme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme na 10 dílů. Cibulky a houby očistíme. Mrkve opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme je slupek a část natě odložíme bokem. Fazolky opláchneme, očistíme a nakrájíme na kosočtverce.
  • 3
    Mrkve společně s fazolkami umístíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a necháme je spařit. Bramborovou dužinu uhněteme do kuliček. Kuličky smícháme společně s cibulí, artyčoky a houbami a celou směs osmahneme na oleji s badyánem.
  • 4
    Osolíme, opepříme, přidáme trochu prolisovaného česneku a dochutíme tymiánem. Celou směs umístíme do vaniček a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.