Asijské pikantní vepřové
30 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 12stroužkůČesnek
- 100gramůŠalotka
- 6gramůPepř černý mletý
- 60mililitrůOmáčka rybí
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 40mililitrůOcet vinný červený
- 20gramůKari pasta
- 20mililitrůChilli omáčka
- 100gramůOkurka salátová
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 100gramůOlivy černé
- 40gramůSezam - semena
- 2gramyMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem a najemno nakrájenou šalotkou, ochutíme pepřem a kari pastou a zalijeme rybí a sójovou omáčkou, octem a chilli omáčkou. Mísu zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
- 2Ve woku rozpálíme olej a po částech naložené maso opékáme asi 7 minut ze všech stran. Přidáme rozpůlené olivy a plátky okurky, posypemem sezamovým semínkem, dochutíme muškátovým oříškem a ještě 7 minut necháme dusit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.