Aspik z čerstvé zeleniny s olivovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- aspik
- 0,75decilitrVývar drůbeží
- 4plátkyŽelatina
- olivová omáčka
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 4lžíceOlivová pasta černá
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaCukr krupice
- sýrový krém
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- zeleninové pyré
- 3kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika červená
- 0,75decilitrVývar drůbeží
- 50gramůPistácie
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu, rajčata, okurek, papriku a petrželovou nať omyjeme, drobně nakrájíme, dáme do mixéru, přidáme rajčatový protlak, 0.75 dl drůbežího vývaru, sůl, pepř, bazalku a rozmixujeme na jemné pyré.
- 2Želatinu dáme do vody nabobtnat, pak ji vymačkáme a rozpustíme v 0.75 dl teplého drůbežího vývaru. Rozpuštěnou želatinu zamícháme do zeleninového pyré. Nakonec přimícháme pistácie.
- 3Chlebíčkovou formu vypláchneme vodou, nalijeme do ni zeleninový aspik a dáme chladit na 2 hodiny do chladničky.
- 4Plísňový sýr (zelenou Gorgonzolu) umícháme s máslem a opepříme bílým pepřem.
- 5Olivovou pastu si vymícháme s olejem, octem a cukrem, tak nám vznikne olivová omáčka.
- 6Ztuhnutý zeleninový aspik vyklopíme, natřeme ozdobně vrstvou sýrového krému, nakrájíme na plátky a porce podáváme s lžicí olivové omáčky.
- 7
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.