Australský koláč
70 min.
Ingredience
- 700gramůListové těsto
- 400gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 500gramůJehněčí maso
- 1kusCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusBobkový list
- 10gramůMajoránka
- 10gramůPetržel - nať
- 6gramůPepř černý mletý
- 9gramůSůl
- 10gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
640 mg
Postup přípravy
- 1Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, vložíme jehněčí maso na nudličky, okořeníme a zakryté podusíme. Do odstaveného masa vmícháme prolisovaný česnek. Z listového těsta vyválíme 2 pláty, první rozložíme na dno koláčové formy, naplníme masovou směsí a poklademe plátky tvarůžků. Druhým plátem směs zakryjeme, okraje přitiskneme a povrch potřeme ušlehaným žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.