Avokádové gazpacho
75 min.
Ingredience
- 2kusyAvokádo
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 2kusyRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 1kusCitrony
- 1kusČesnek
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Citrónovou kůru a pokrájená avokáda dáme do mixéru. Přilijeme k nim citrónovou šťávu společně se zeleninovým vývarem a mixujeme, dokud nevytvoříme hladký krém. Pak z mixéru přelijeme do větší mísy a odstavíme.
- 2Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Následně je rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na drobné kostičky. Papriky také rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Podobně na kostičky rozporcujeme i okurku. Několik kostiček z rajčat a okurky schováme, použijeme je nakonec na ozdobení hotové polévky. Nakrájená rajčata, papriky i okurku vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a rozmixujeme také dohladka.
- 3Rajčatovo-okurkovo-paprikovou rozmixovanou směs nyní vyklopíme z mixéru k již připravenému avokádovému pyré. Obě směsi promícháme dohromady. Mísu s připravenou polévkou potom přikryjeme poklicí a necháme v ledničce alespoň hodinu vychladnout. Než budeme servírovat na stůl, posypeme jednotlivé porce polévky pažitkou a zbylými okurkovými a rajčatovými kostičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.