Avokádový salát

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Avokádo rozkrojíme na půlky, vybereme pecku a dužinu hned potřeme citrónovou šťávou.
  • 2
    Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na kousky a lžící vybereme do misky. Použili jsme zralé, měkké, ale nepřezrálé avokádo.
  • 3
    Jarní cibulku, petrželovou nať, papriku nakrajíme nadrobno, cherry rajčátka na čtvrtky a česnek prolisujeme.
  • 4
    Vše v misce smícháme.
  • 5
    V hrnku připravíme nálev z citronové šťávy, soli, mletého pepře a balsamikového octa (podle chuti).
  • 6
    Vše promícháme a dochutíme.
  • 7
    Dobré je přidat najemno nakrájené chilli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.