Avokádový salát se srnčími nudličkami
30 min.
Ingredience
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 200gramůSrnčí kýta
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 5gramůPepř bílý
- 1kusChilli paprička
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSaturejka
- 5gramůSůl
- 2kusyAvokádo
- 200gramůMango
- 100gramůSalát Rosso
- 1lžičkaCukr krupice
- 20mililitrůOcet jablečný
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1lžičkaHořčice
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a maso smažíme asi 1 minutu. Zalijeme sójovou omáčkou, opepříme.
- 2Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nadrobno nakrájíme. S polovinou citronové šťávy přidáme k masu. Pánev sejmeme ze sporáku, maso necháme 10 minut uležet.
- 3Mezitím omyjeme fazolky, očistíme je a se saturejkou vaříme v troše osolené vařící vody asi 6-7 minut. Slijeme, ochladíme pod studenou vodou, saturejku odstraníme, fazolky necháme zchladnout.
- 4Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Půlky avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme zbytkem citronové šťávy. Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a natrháme na kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.