Avokádový salát se zeleninou a citrusovou šťávou
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10kusůOlivy černé
- 2kusyPomeranče
- 2kusyRajčata
- 2kusyAvokádo
- 65mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25šálekHrozinky
- 1špetkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
65 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
21 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Rajčata ponoříme na půl minuty do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky. Avokáda oloupeme, přepůlíme, zbavíme je pecek a nakrájíme na kousky.
- 2Smícháme olej, citronovou a pomerančovou šťávu, nasekanou petrželku, přidáme sůl a pepř podle chuti a důkladně promícháme.
- 3Polovinou zálivky zalijeme avokáda a rajčata. Naservírované pomeranče posypeme kolečky cibule a zalijeme zbylou zálivkou. Pak na talíř přidáme i avokáda, rajčata, hrozinky a olivy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.