Azerbájdžánský Ljula-Kebab

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
47 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté prorostlé maso ze skopové plece nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na čtvrtky a společně 2x umeleme na masovém strojku.
  • 2
    Umletou směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a podle chuti prolisovaný česnek, dobře spolu promícháme, přikryjeme a dáme na 3 hodiny do chladničky proležet.
  • 3
    Z hmoty utvoříme šištičky, které napícháme na rožeň a opékáme nad žhavým dřevěným uhlím asi 15 minut, nebo je pečeme pod grilem, nebo v pánvi na oleji.
  • 4
    Upečené kebaby sesuneme z rožně na nahřátou mísu, posypeme sekanou petrželkou a obložíme jarní cibulkou, podélně čtvrcenými nakládanými okurkami a plátky citronu. Jako příloha se hodí bílý chléb.
  • 5
    Zvlášť v omáčníku podáváme ostrý kečup smíchaný s osolenou zakysanou smetanou v poměru 1:1.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.