Azerbájdžánský Ljula-Kebab
30 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová plec
- 50gramůCibule
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 12kusůCibulka jarní
- 6kusůOkurky nakládané
- 1kusCitrony
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 200mililitrůKečup ostrý
- 200mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
47 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté prorostlé maso ze skopové plece nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na čtvrtky a společně 2x umeleme na masovém strojku.
- 2Umletou směs dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a podle chuti prolisovaný česnek, dobře spolu promícháme, přikryjeme a dáme na 3 hodiny do chladničky proležet.
- 3Z hmoty utvoříme šištičky, které napícháme na rožeň a opékáme nad žhavým dřevěným uhlím asi 15 minut, nebo je pečeme pod grilem, nebo v pánvi na oleji.
- 4Upečené kebaby sesuneme z rožně na nahřátou mísu, posypeme sekanou petrželkou a obložíme jarní cibulkou, podélně čtvrcenými nakládanými okurkami a plátky citronu. Jako příloha se hodí bílý chléb.
- 5Zvlášť v omáčníku podáváme ostrý kečup smíchaný s osolenou zakysanou smetanou v poměru 1:1.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.