Baba ghanoush pokrm
70 min.
Ingredience
- 3kusyLilek
- 75gramůSezamová pasta
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusLimetka
- 6gramůMáta
- 1špetkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5.
- 2Lilky omyjeme a všude je propícháme vidličkou nebo nožem. Dáme do zapékací mísy.
- 3Pečeme 45-60 minut nebo dokud nejsou lilky měkké a slupka nezčerná. Lilky budeme muset otáčet, aby se rovnoměrně propekly a zčernaly.
- 4Dáme stranou a necháme vychladnout. Až budou mít pokojovou teplotu, rozpůlíme je a z každé půlky vydlabeme vnitřek měkké dužiny. Černou slupku odstraníme.
- 5Dužinu dáme do mixéru, přidáme rozmačkaný česnek, sezamovou BBB pastu, olivový olej, vymačkanou šťávu z limetky, najemno nasekanou mátu a sůl. Podle chuti přidáme pepř. Rozmixujeme na hladké a krémové pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.