Baba ghanoush pokrm

70 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5.
  • 2
    Lilky omyjeme a všude je propícháme vidličkou nebo nožem. Dáme do zapékací mísy.
  • 3
    Pečeme 45-60 minut nebo dokud nejsou lilky měkké a slupka nezčerná. Lilky budeme muset otáčet, aby se rovnoměrně propekly a zčernaly.
  • 4
    Dáme stranou a necháme vychladnout. Až budou mít pokojovou teplotu, rozpůlíme je a z každé půlky vydlabeme vnitřek měkké dužiny. Černou slupku odstraníme.
  • 5
    Dužinu dáme do mixéru, přidáme rozmačkaný česnek, sezamovou BBB pastu, olivový olej, vymačkanou šťávu z limetky, najemno nasekanou mátu a sůl. Podle chuti přidáme pepř. Rozmixujeme na hladké a krémové pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.