Bábovičky s rajčaty a pórkem
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 90gramůTěstoviny konzumní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusPórek
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaOregano sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 350gramůRajčata
- 4lžíceVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny do měkka, poté scedíme, propláchneme a necháme okapat.
- 2Máslo rozpustíme ve woku a osmahneme na něm nakrájený pórek. Přidáme oregano, rozkrájená rajčata, 2 minuty vaříme. Odstavíme ze sporáku. Do těstovin přidáme osmažený pórek, zamícháme s ušlehanými vejci, Parmezánem a smetanou. Osolíme, opepříme, směs rozdělíme do 4 formiček.
- 3Formy dáme do pekáče a dolijeme do něj vodu, aby sahala do poloviny výšky forem. V předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 180 stupňů.
- 4Na zbylém másle a oleji osmahneme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Přidáme sušená rajčata, bylinky a víno. Pod pokličkou vaříme 20 minut. V mixéru umixujeme omáčku do jemna.
- 5Bábovičky z forem přemístíme na talíře, přelijeme každou porci omáčkou a ozdobíme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.