Baby kuřátka s omáčkou Béarnaise
90 min.
Ingredience
- 4kusyBaby kuřátko
- 400gramůBrambory
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 4kusyTymián čerstvý
- 100gramůSýr raclette
- 250gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceEstragon
- 1špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
82 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
10 g
Cukr
276 mg
Postup přípravy
- 1Malá jarní baby kuřátka osolíme, vložíme do pekáče na máslo a v troubě upečeme.
- 2V hrnci smícháme smetanu, nasekané stroužky česneku a větvičky čerstvého tymiánu. Směs osolíme.
- 3Oloupané brambory nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a vaříme do poloměkka. Vařené brambory přendáme do zapékací mísy. Poklademe na ně plátky sýru a přelijeme odloženou smetanou. Pečeme v troubě asi 30 minut.
- 4V kastrůlku přivedeme k varu vodu s octem, pepřem, 2 lžícemi estragonu a nasekanými šalotkami. Zredukujeme zhruba o třetinu. Až tekutina vychladne, přecedíme ji do žáruvzdorné nerezové misky. Přidáme žloutky a směs šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Potom misku odstavíme a zvolna do ní přiléváme rozpuštěné máslo. Šleháme, aby byla omáčka lesklá. Nakonec přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a chilli.
- 5Kuřátka podáváme s pečenými bramborami a s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.