Bačovská pečeně
90 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová plec
- 50gramůSlanina vepřová
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 200gramůMrkev kořen
- 800gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 10gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůProtlak rajčatový
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
672 mg
Postup přípravy
- 1Skopovou plec bez kosti naklepeme, protkneme slaninou a česnekem, posolíme, opepříme, srolujeme napevno a zavážeme nebo sepneme jehlami. Ve velkém pekáči s víkem opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, zasypeme paprikou, cibulí nakrájenou nadrobno a mrkví na kostičky, podlijeme vodou, zakryjeme víkem a v troubě dusíme pozvolna, až je maso měkké. Podle potřeby podléváme. Hotové maso vyjmeme, do pekáče přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a necháme na mírném ohni vařit. Potom vše rozmixujeme ručním mixérem dohladka, vrátíme zpět maso, obložíme ho bramborami nakrájenými na plátky, osolíme, zakryjeme a dáme do trouby dusit, dokud brambory nejsou měkké. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami, přelité hotovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.