Bageta s pomazánkou z kuřecích jater
30 min.
Ingredience
- 200gramůJátra kuřecí
- 2kusyBobkový list
- 1kusBageta
- 2kusyCibule
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůKoňak Armaňak
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra opláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme je na plátky. Stranou si podrtíme bobkový list, smícháme s olejem a koňakem a směsí játra potřeme. Necháme 5 minut marinovat.
- 2Mezitím si nakrájíme bagetu a bez tuku ji orestujeme na pánvi. Cibuli pokrájíme nadrobno a smícháme s nasekanými lístky šalvěje a rozmarýnu. Na rozpálenou pánev kápneme olej a cibuli s lístky orestujeme. Po zelenině dáme na pánev játra a opékáme je 2 minuty z každé strany. Po upečení lehce opepříme a osolíme.
- 3Do mixéru pak nasypeme všechny orestované ingredience, přidáme máslo a rozmixujeme. Na závěr už jen stačí pomazánku namazat na opečenou bagetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.