Bajunské kuře na jehle
42 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1špetkaNové koření celé
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Do mixéru vložíme prolisovaný česnek, chilli papričku bez semínek, jarní cibulku, lístky petrželky, cibuli, tymián, limetovou šťávu, olej a nové koření a rozmixujeme na hladkou pastu. Ochutíme solí a pepřem.
- 2Plátky masa vodorovným řezem prořízneme téměř napůl, rozevřeme a do kažédého plátku dáme lžíci pasty. Přikryjeme a okraje masa několikrát propíchneme špejlí, aby se neotevíraly.
- 3Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kůží dolů cca 7min, poté otočíme a pečeme dalších 5min.
- 4Ochutíme solí, pepřem a podáváme horké např. se smetanovou avokádovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.