Baklažánová pasta
40 min.
Ingredience
- 4kusyLilek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 300gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1decilitrCitronová šťáva
- 30gramůCeler řapíkatý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Baklažány důkladně omyjeme, osušíme, poskládáme na plech, pokapeme olejem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené baklažány oloupeme, dužinu rozmačkáme, přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, jemně nastrouhaný celer, podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, potom dobře promícháme.
- 2Připravenou pastu vložíme do ledničky vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.